Monday, 3 March 2014

Tjuvstartat

Bakade semlor i söndags. Hade tid över och tänkte att det var lika bra att få det gjort så de kan ligga i frysen tills på tisdag, fettisdagen. Men det är ju alltid bäst att provsmaka lite först, eller hur? Man vill ju gärna veta att de får godkänt. Dock hade jag nog tänkt mig små minisemlor denna gång för det passar mina tjejer bättre, mannen kan ju alltid ta två om han vill.
  Men attans vilket drag det var i jästen. Det blev stora semlor istället.
 Gott & klart godkända!
 Samma här sa minstingen och tröck i sig hela semlan!
 Den äldre tog det lite lugnare och valde skeden och orkade inte med allt.
Själv provade jag en lchf variant på semla, inget socker eller vetemjöl. Mycket gott var det.
Så summa sumarium så var det en lyckad semletest som utfördes i söndagseftermiddag. Alla deltagare var mycket nöjda. Även den hemgjorda mandelmassan blev bra, om en något brunare än vanligt. Jag glömde nämligen bort att jag brukar skolla mandeln först innan jag mal ner allt till massa. Kanske ändrade det lite i smaken också så det gör jag inte om även om det inte var någon större fara. Men att göra påskkycklingar i mandelmassa blir det inte tal om. Helt fel färg på dem!

Ha en fin semledag imorgon tisdag. Själv ska jag till mina barns skola och steka pannkakor då det här kallas för pancake Tuesday vilket alltså är samma som vår fettisdag. Man "fettar upp sig" inför fastan som börjar på ondag och varar ända in till påskan.

Här slår vi på dubbelt och äter både panikisar och semla!

Tjingeling!


10 comments:

Bokcaféet i byn said...

Hej Anette!
Era semlor ser ljuvliga ut och alla fyra ser mkt nöjda ut! Här älskar vi också semlor och längtar till tisdag. Mums, så gott det ska bli! Tänk att kunna sitta utomhus och äta semlorna, bara det!
Nu ska pojkarna och jag åka till vår lokala plantskola som öppnade för säsongen i helgen. Tänkte pigga upp innergården med en kruka med penséer.
Önskar er en fin vecka!
Kram Anna

tinajo said...

Semlor SER ju så goda ut men jag klarar inte kombinationen av mandelmassa/grädde/socker - mår illa. Tror jag är den enda svensk som känner så i bland, alla längtar efter semlor förutom jag..! :-D

Min plats i solen said...

Ljuvliga bilder Anette! Och tänk att något så enkelt kan vara så vansinnigt gott. En tisdag med både pannkakor och semla låter som en alldeles strålande tisdag tycker jag. :) Här blir det också semlor imorgon men jag hinner inte baka så det får bli några köpta.

Sköt om er och ha en strålande fin tisdag!♥

Kram Lotta

Anonymous said...

mums med semlor. Din lchf variant verkade spännande : ) pannkakor älskar både jag och barnen mums kram sofia

Villa Ell said...

Jag älskar semlor! Och även pannkakor! Idag kör vi på bullar istället... Sjukstuga! Barnen har kräkts och jag är genom förkyld så vi spar semlan tills aptiten är tillbaka!
Må så gott
Kramar Sandra

Snäckskalsdalen. said...

Vilka goda semlor det ser ut att vara! Mumsigt! Skålla mandel är kul, dom hamnar över hela köket när jag gör det! I morgon börjar fastan, alltså. Hmmmmm....
Agneta kram

Mila said...

Oh yeah, we ate that the other day too! Nam!

Fröken Tindra said...

Det var lite olika stilar på ätandet! Gott! Här har inte blivit någon semla idag. Den som spar han har. Eller? Här skall ju inte precis fastas nu menar jag. Eller jo, jag kör 5:2 sen ett tag tillbaka. Funkar bra!
Åt ni fler semlor idag då?
Kram!

fianathome said...

Semlor, fetisdagsbulle, fastlagsbulle..många namn på god bulle!
Hemma åt vi hetvägg med varm mjölk. snacka om gott!
Dina ser goda ut och visst är det godast med hemmalagat?!
kram
Fia

Mila said...

I live in Finland, so they have something very similar to "semlor", called laskiainen pulla, which seem to be pretty much the same thing - celebrating end of winter and the time before Easter, something like that.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...