Friday, 28 March 2014

Jag kan se ljuset.....

...på andra sidan!
Jo lite så är det faktiskt och har varit de senaste två veckorna. För er som kanske saknat mig och funderat vart jag tagit vägen, här kommer "historien".
I ett litet svagt ögonblick så har jag tydligen lovat att mina tjejer skulle kunna klä ut sig till Madicken och Lisabet på ett uppkommande läger med Svenksa skolan. Ja vem vet hur jag tänkte eller om man ens kan säga eller använda ordet tänkte. Visst brukar jag sy men då är det raka sömmar och zigzack på typ gardiner eller väldigt enkla kjolar. Aldrig mönster!! Men jag tänkte att jag åker till närmsta tygaffär och frågar lite om det finns något välidgt enkelt jag kan göra. Där sprang jag på en mamma från skolan och vi börja prata och vips 15 minuter senarte så stod jag där med en påse innehållandes mönste och tyg till två madickenklänningar samt förkläden. Så kan det gå när man gillar att prata för mycket.

Kvinnan hade sagt att det var ett lätt mönster och bra beskrivning och det kan jag väll så här i efterhand hålla med om MEN hur många delar innehåller ett mönster.....och till två personer och fyra plagg. Men jag tog mig an projektet med samma organiseringstackter som när man sätter ihop en stor Ikeabyrå med tusen olika bitar. Lungt och metodiskt gick jag till väga och det har tagit mig två veckor av konstant syende. Är helt slut och nästan i mål. Bara lite kvar men jag har h ela fredagen på mig att avsluta det sista för på lördag morgon bär det av på läger så då ska det vara klart.

Här har ni bildbevis på att klänningarna är färdiga. Måste säga att jag är mäkta imponerad själv över att det gick att göra något sådant här. Det var jobbigt men faktiskt både kul (förutom att det skedde under tidspress) och rätt lätt. Den helt färdiga utstyrseln får ni se efter helgens bravader då den ska invigas. 
Min fredagkväll planerar jag att spendera i soffan ihop med maken som jag snart inte sett på två veckor (känns det som) för då ska allt vara klart. Bara några timmar kvar så är jag i mål. Ville bara kika in och berätta att jag bara drunknat under tyghögarna men att jag snart ser både ljuset och kommer upp till ytan för att njuta.

Ha en jätteskön helg för det ska vi ha här ihop med en massa andra svenskar.

Tjingeling!13 comments:

eastcoastmom said...

Jag som faktiskt är riktigt bra på att sy (tackar mamma för det!) kan se att det där inte är några enkla klänningar att sy! Bra jobbat!!!!

Hälsningar från Connecticut

Villa Ell said...

Jo jag har undrat vart du tog vägen, själv känns det som jag går på sparlåga, annat prioriteras än bloggen...
Wow kvinna så duktig du är! Otroligt fina klänningar ska bli kul att få
Se mer sen! Nu kan du ju sätta igång och typ sy vad som helst!
Hoppas du får en mysig date med mannen ikväll och trevligheterna med de andra svenskarna
Kramar Sandra

Kia said...

Bra jobbat!!

Ha en toppen helg!
Kram Kia

Bokcafeetibyn said...

Anette, så fina klänningar du sytt! Jag är mäkta imponerad! Här är det lite bloggvila också som gäller. Våren är här och en massa trädgårdsfix upptar min tid. Ja och så två små prinsar förstås:-)
Trevlig helg!
Kram Anna

Jenny said...

Hej Anette!
Wow, vad imponerad jag blir! Kan själv inte sy o såna där mönster är rena grekiskan om du frågar mig:)
Madickenklänningarna blev ju jättefina, bra jobbat!!

Kraam Jenny

tinajo said...

Superfina klänningar ju - det där gjorde du bra! :-)

Black Iris said...

Jag måste säga att nu har du verkligen varit så duktig.. Kanonfina klänningar blev det..

Kram Maidi

Anonymous said...

WOW WOW WOW vilka fina klänningar : ) du äger ; )) kram imponerad Sofia

Villa Ell said...

Är du fortfarande fast i tyghögen ;-)
Önskar dig en trevlig helg
Kram Sandra

Mycket annat & lite betong said...

Så fina klänningar du sytt! Tjejerna kommer att bli jättesöta!
Kul att se skillnaden efter tvätten av lamporna. Tänk att man gärna skjuter upp saker och sen går det så fort när man väl gör det.

Kram Agneta

Maria said...

Jag vet inte vad jag ska säga???? HURRAAAA , kanske? Nej jag hittar inget passande... Vill bara försöka förmedla att jag tycker att du gjort ett strålande jobb!!!!! Fast jag trodde inte annat än att du skulle greja det heller, som jag skrev tidigare! =) Jag är ju rätt sy-van, som du vet, och jag kan garantera att det finns många med mer syvana än vad du förmodligen har, som inte hade fixat det där lika fint som du! Klart du ska vara stolt!!!! Jättefint! Det är inte lätt att följa mönster alla gånger, och det ska rynkas här och passa där... Så BRA JOBBAT! Flickorna kommer vara de sötaste små madick/Lisabet !Antar att de använt dem nu, och att du och maken fått lite tid tillsammans igen ;) :)
Största kramen till dig min vän!
/Maria

Fröken Tindra said...

Häftigt!!! Vad fina de blev! Hoppas du hann klart med det allra sista och att tjejerna riktigt njöt i sina nya fina klänningar och förkläden! Och att du fått se ljuset igen...
Kram!

Carolina Ruch said...

Hej Anette!

väldigt fina saker!
jag undrar vart kan jag hitta mönstret till klänning och "förkläder" ? De var ju jätte fina!

mvh

Carolina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...