Wednesday 28 August 2013

Ljuvlig tid!

Sitter ute på verandan. Har ätit lunch ute och snart stundar lite jobb och planering, allt ute. Solen skiner från en lätt molnig himmel och det blåser en ljum vind. Termometern visar på +20 grader. 
Och ja det är fortfarande vinter!!
Kamelian blommar för första gången! 
 Ibland blir det så här underbart på våran vinter men det brukar följas av några bakslag. September måånad är lite som april och med dess aprilväder. Men att njuta medan det är härligt passar mig fint. Trädgården fulkomligt sprakar av liv och det spricker överallt nu när det varit varmt i några dagar.

 Rabarbern står också i blom. Väldigt vackra faktiskt.

 Min vita hortensia som jag fått av min svärmors syster ser ut att ha klarat sig fint i sin kruka där den legat slängd i grönsakslandet i några månader. Dags för lite omsorg och kärlek snart!
 Rosmarinen blommar för fullt där den växer i den trånga krukan. En riktig överlevare.
 Nej detta är inte min oklippta gräsmatta. 
Det är dillen!
Den är självsådd och då blev det så här bra. De gamla dillkronorna gick i frö och jag glömde helt enkelt bort dem och det var ju hur bra som helst. Dags att klippa och frysa in för annars hinner jag inte med att använda allt. Såg även lite självsådd koriander.
 Förra säsongens petunia fick stå kvar. Så där som det blir ibland för man varken orkar eller har lust. Se den skjuter nytt. Har aldrig hänt tidigare men jag väntar och ser hur det går.
Den dag som denna spritter det i benen av lust att ta tag i trädgården bums. Inte vänta alls utan bara springa iväg och handla allt man vill odla, mera jord, gräva, gräva och fixa. Men vis av erfarenheten så vet jag att det fortfarande kan komma någon frostnatt eller två så jag väntar och planerar så länge. Sitter i stolen på verandan med näsan mot solen och njuter samtidigt som jag försöker jobba.

Ha en fantastisk vecka och tack alla som kikar in och lämnar kommentarer. Ni är bäst och går det så himla kul att blogga!

Tjingeling!


13 comments:

tinajo said...

Vilka underbara blommor! :-)

Kia said...

Jag måste hålla med dig. Det gjorde han bra!! : )
Vi njuter av sol o bad. Känns lite konstigt att man inte har någon att ta hand om, nån av tjejerna som ropar på en men vi vet att de har det bra där hemma och man får ta vara på stunden för det händer inte så ofta.

Vad det växer hos dig! Mysigt. Vinter och 20 grader är lite bakvänt. Saknar du inte en riktig vinter nångång?

Ha en toppen dag!
Kram Kia

Maria - Wikers Liv said...

Åh, så underbart ni har i er trädgård!
Undrar som Kia, saknar du vintern? Alltså "riktiga" vintern ;)
Ha det gott fina du!
Kram /Maria

Anonymous said...

Those flowers are so beautiful - such great shots, too! Though it kills me a little that you have the same temperature in winter as we do in summer... :-S !

Regan

Så Vitt Jag Vet said...

Vad fantastiska blommor... Ja våren är ju en härlig tid.... Här suger vi ut det sista av sommaren... Hoppas ni alla kryar på er.
Kraam
Sanne

Lisa said...

Vilken prunkande trädgård! Jag börjar också bli sugen på att fixa i trädgården men här blir det höststädning :)
Ha en härlig dag
Kram

Villa Ell said...

Wow vad dill!!!
Ja snart är det dags för höststädning och röjning!! Det blir lite ljung och andra kålblommor i utekrukorna!
Så fint det blommar hos dig

Kram Sandra

Home2tiny said...

Oj vad det växer i din trädgård, underbart. Här börjar det bli dags o höströja istället, plantera ljung o se bladen börja gulna på träden, en mysig årstid det med. Kramisar Tina

Melody and M.E said...

En sådan vintertemperatur skulle jag inte ha något emot! Här ska det vara sensommar och väderleksrapporten börjar se lite dyster ut efter denna fantastiskt fina sommar. Kamelian är underbar!
Min mormor hade en stor i sitt vardagsrum, från golv till tak och det var alltid så fint när den blommade.
Ha det gott!
M.E

Bokcaféet i byn said...

Hej Anette!
Så underbart att kunna få en plus tjugo dag under vintern! Själv njuter jag av vår varma sensommar! 23 grader hos oss idag! Lilleman och jag var en sväng till Ystad medan storebror gick på dagis. Mysigt!
Så mkt fint som redan är på gång i din trädgård! Spännande att få följa!
Önskar dig en fin torsdag!
Kram Anna

Bodil said...

Men åhh, så varm och skön vinter, det hade jag absolut kunnat leva me, haha
Vad fint du har det i rabatter och krukor.
Jisses, vad mycket dill, kul!
Ha det så bra.
Kram Bodil.

A House With A View said...

Åh vilka fina foton på en massa vackert :) Förstår att det kliar i fingrarna att köra igång :) Här är det funderingar kring att börja förbereda trädgården inför höst och vintern, står inte på nu...

Stööörsta kramen aka

Anette-Ljusa drömmar på landet said...

Åååå...vilken härlig tid ni har framför er !!! Men så mkt dill...jag lyckades inte alls med min i år.

Kramen till dej

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...