Saturday, 3 August 2013

Lördagsgodis

Ryktet spred sig snabbt!
Ikea hade fått in svenskt lösgodis, från Karamellkungen dessutom.inte något sk%#it som Ikea gjort själva.
Så vad gör man?
Självklart måste man dit för att kolla och testa.
Nu bor vi ju inte nästgårds precis, 1,5 timmes resa bort ligger Ikea så det är inget man kvistar iväg och köper för att man får sig ett litet sug på godis. Men på lördagar har vi ju nästan ändå vägen förbi, ja nästan iallafall för det ligger åt samma håll, Melbourne.
 Efter vår dag på Svenska skolan hoppa vi in i bilen och åkte till Ikea. Tjejerna var uppspelta över att få välja godis, de minndes förra sommaren i Sverige då de också fått göra detta på lördagarna.
Mycket att välja på, runt 60 olika sorter.

Pedagogiska Ikea förklarar hur det går till med 1,2 och 3 steg hur man handlar. 
Pilligt för små händer!

Flickorna fick handla varsin påse och det blev en hel del då de kunde få prova vad de gillar och inte. Dessutom så sa jag att handla så att det räcker till även nästa veckas lördagsgodis. Själv plockade jag ihop en påse till min man och mig att ha ikväll. Åt lite i bilen på väg hem men måste ändå erkänna att en del inte var så goda. Kan man ha glömt eller förändrat sin smak med åren? Men visst lakritsbåtarna och svamparna var toppen.
Ja det är som sagt inte varje dag man handlar 1,092 kg lösgodis till familjen. Men som sagt så är det just det att vi faktiskt inte handlar det varje dag. Kanske kan det bli någon gång ibland.när vi har vägen förbi och det har vi faktiskt inte så himla ofta.

Handlar du lösgodis ofta?

Ha en skön lördag med eller utan lördagsgodis.

Tjingeling!


12 comments:

Elin said...

Vilken lycka det måste vara för många australienboende svenskar att kunna få tag på detta! Svenskt godis är ju så gott i jämförelse med utländskt tycker jag (beror väl på att man gillar det man är uppväxt med). Jag äter väldigt lite godis numera, men tidigare kunde jag själv trycka i mig ett halvkilo lösgodis. Jag har inte alls samma sötsug längre, det beror väl kanske på ålder. Jag har hört många säga att dom äter mindre och mindre godis ju äldre dom blir.

Här har vi en helt fantastisk helg vädermässigt. Tyvärr har jag jobbat två nätter och sovit bort stora delar av dagarna, men nu ska jag njuta av det som är kvar av helgen. Idag ska jag gå på Cirkus Scott med dottern, det ska bli kul.

Nu är det dags att slita mig från datorn och äta lite lunch i solen. Ha det gott!

Kram Elin

fianathome said...

Är väl så att om man inte kan köpa det så vill man.
Förr som liten, var jag tokig i smågodis. Nu är det många år sen jag åt en endaste liten bit. Man ändrar nog smak med åren också tror jag.
Jag kan äta efterrätt om det är något gott men annars är jag inte mycket för sött. ..aja..choklad då!
Ha det s å gott och roligt med Ikea. Där finns ju lite att titta på!
kram
Fia

eastcoastmom said...

Samma här, en del godis jag gillade förr tycker jag bara är sådär numera. Men lite lördagsgodis är toppen! Vi har plockgodis på IKEA i Madrid, toppen tycker barnen (vi har bara 15 minuter till närmsta IKEA...)

Anonymous said...

hej förstår precis vad du menar. jag handlar då och då lösgodis men det är aldrig lika gott som då man var liten! Förstår att era fina tjejer tyckte det var kul att få välja bland en massa sorter. Hur länge var ni Sverige i fjol? Pratar du svenska med tjejerna? kram från Hjo Sofia

Hjem Kära Hjem/ Anna said...

I`m a sucker for lösgodis jag!!
Kom hem från Sverige för snart 2 veckor sen o vi har redan tryckt i oss de 2-3 kg vi hade med hem...som förövrigt skulle sparas till jul!
5 smågodisgalna under ngr regniga dagar framför tv med massa bra svenska krimserier...då fick godiset ben o gå på!!

Så mkt kulit det har skett här inne sen ag var här, diggade speciellt dina bilder som ag skymtade (kommer snart tillbaka) o de turkosa flaskorna, rikigt stiligt!!

Ha en fin dag, Klem Anna

Bokcaféet i byn said...

Hej Anette!
Mums! Ser smarrigt ut!! Vi brukade äta lösgodis varje fredag men slutade en vinter när vinterkräksjukan härjade...!! Nu är det bara choklad som gäller för min del. Älskar Marabou mjölkchoklad.
Minns dock när jag och en kompis luffade runt i Asien en vinter och min mamma skickade en påse lösgodis till norra Thailand där vi firade jul. Vilken lycka!

Önskar er en fin söndag!
Kram Anna

Villa Ell said...

Guuuu så gott att få svenskt lösgodis, jag gillar lösgodis! Men på något sätt har intaget av lösgodis minskat för min del, innan kunde jag unna mig "lördagsgodis" på veckodagarna (när barnen sov hehe)
Men gärna choklad, helst Marabou det är gott!
Sonen får veckopeng och köper sitt egna godis, som
Oftast blir lösgodis...
Men en bra film och handen i godisskålen det är en bra blandning. :-)

Kramar Sandra

Hemma på Sjuan said...

Vilken lycka med svenskt lösgodis från Karamellkungen ;)
Tur att inte Ikea har det här, jag försöker låta blir det där ;) kram Suss

SwedishCorner ~ DownUnder...Pernilla said...

Jamen, visst är det väl underbart med svenskt godis, Anette?!! Jag har redan varit förbi IKEA två ggr sedan de fick hem godiset i torsdags - det är ju lätt eftersom det tar mindre än 10min att åka dit med bil och det finns alltid nån orsak att åka åt det hållet hihihi :D Trist att du inte fick skolkritor, fiskar och salta nappar i din påse - kanske redan slutsålt? Kram från sunny Queensland♥ ~Pernilla

Bodil Brink Morse said...

Åh, lycka att ni har fätt lösgodis till Ikea, jag önskar de kunde få det här med fast det närmsta Ikea är tre timmar härifrån så man hade inte kunnat handla så ofta.
Matilda får fredags godis, hon gillar det jätte mycket.
Kram Bodil.

Fröken Tindra said...

Där var allt en och annan bekant sort! ;0) Jag älskar lösgodis, så är det bara. Och det har inte försvunnit med åldern som för en del andra ovan. Konstigt?! =0) Passa på att njuta!
Kram!

Melody and M.E said...

Helt klart skulle jag också åka iväg och köpa en påse godis om jag vore i din situation! Jag försöker att inte äta så mycket godis, långa perioder inte alls, men det är något visst med svenskt lösgodis, det smakar bättre än i andra länder! Och så vill man ju liksom testa om smakarna är som man minns! Hoppas tjejerna blev nöjda och hittade sina favoriter till nästa gång!
Här har vi precis upptäckt Marabous mjölkchoklad med saltlakrits! Lät inte alls som om den skulle vara god, men det var den tyvärr! Så nu finns det en frestelse till i godishyllan!
Ha det gott!
M.E

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...