Thursday, 15 August 2013

Sjuk (bak)stuga!

Vakna upp i morse med två krassliga barn. Redan i går hade de klagat över huvudvärk. Det bestämdes snabbt att stora tjejen var för dålig och hängig för att gå till skolan. Den lilla var det lite annorlunda med så jag fråga henne rent ut: Ska du gå till Kinder idag? Självklart, svara hon och så var saken klar. Det är ju bara halvdag och om hon skulle känna sig ur form kan de ju alltid ringa mig så hämtar jag upp.
Till att börja kan nämnas att inte mycket blev gjort av det som jag planerat att göra.
 Stora tjejen önskade sig ungspannkaka till lunch och det gillar ju lilla syster också så det blev en bra överraskning för henne när hon kom hem. En av de få gånger jag dricker mjölk till maten är når vi äter pannkaka.
 Det blev mycket TVtittande i dag om man säger så. Tror snart att ögonen går i kors. Medan båda tjejerna låg på soffan under filt och tittade på barnprogram från svt.play så svängde jag ihop några chokladbollar till fika. De fråga inte ens vad jag gjorde i köker precis bakom dem, då är de trötta.
 Sedan gav jag mig på att prova ett lakritsrecept. Tänkte göra lakritskola. Enligt receptet så skulle det ta 30-60 min innan "kolatemperaturen" uppnåddes. Något i mitt huvud sa att det var länge så jag satte en klocka på 10 minuter. Straxt innan den ringer känner jag hur det helt plötsligt börjar lukta bränt. Panik! Termometern i och den rusar upp till över 130 grader och då blir det hårt, typ knäckig knäck. Fort som attan i formen för att rädda vad som räddas kan. Jag glömde smöret!!
Ja inte blev det någon vidare god lakritskola. Den smakar bränt och inte så mycket lakrits, tror det brända tar över. Barnen gilla den dock och tyckte det påminde om knäck. Ni ser ju själv hur hård den är. Undrar hur den blivit om man kokat den som receptet föreslog?

Nej som sagt så blev det inte så mycket gjort idag och en del av det gjorda blev dessutom tokigt. Kanske tar jag mod till mig och provar ett annat kolarecept och då står jag där och rör och rör i grytan och kollar tempen precis hela tiden!
Barnen då? Jo då de mår rätt så ok, lite trötta och hängiga men inget större fel på dem nu tror jag. Antar att de blir hemma i morgon igen så då blir det väll heller inget (som behövs) gjort.

Ha en fin dag alla underbara där ute!


10 comments:

Snäckskalsdalen. said...

Hoppas flickan/flickorna mår bra snart igen. Är det inte så med barn att det brukar gå fort över?

Knäcken, det kunde ha varit jag....bra att flickorna tyckte om den i alla fall.

Agneta kram

Villa Ell said...

Hoppas tjejerna mår bättre! Här är det ögoninflammation på Lilleman så ingen inskolning denna vecka och jag själv har sådan sär olustig sjuk känsla i kroppen...
Tråkigt med kolan hade varit kul att veta hur det smakar med lakritspulver... Kanske man ska testa någongång!

Ha en bra dag!

Kram Sandra

fianathome said...

Säger som pappan i Sunes sommar..
I år tar jag knäcken...( på oss alla)
svårt det där med tider på recept.
Googlade du på svenskt recept? Tradigt när du nu längtat efter lakris. Fick du något över så du kan göra ett annat recept?
Vanlijglass med lakris?
Krya på Er och hoppas du slipper skiten (förkylningen )
kram
Fia

Anonymous said...

Krya på sig till era fina tjejer : ) Många som börjar bli förkylda nu då alla träffas igen här i Sverige efter sommaren! En flicka på jobbet nös mig i ansiktet igår!!!! Ja klarar jag den duschen så klarar jag nog allt ; ) kram Sofia

Maria said...

Brända mandlar och bränd lakritskola, vad är skillnaden liksom? ;) :)
Håller helt med dig, mjölk är godast till pannkaka ;)
Undrar bara... pratar du svenska med dina barn? Tänkte på att de kollade svt play... ;) :) Alltså, det är kanske klart att de kan svenska... men använder du svenska språket med dem, hemma? Nyfiken fråga ;)
Kram och ha det gott och krya på barnen! Njut av att få vara tillsammans lite extra!
/Maria

Lisa said...

Ni verkade ha det mysigt trots bränd kola, det kunde varit jag :)
Kram

A House With A View said...

Skönt att flickorna börjar piggna i igen :) Inte kul att vara sjuk... Synd på kolan, men den ser jättegod ut i allafall :)

Ang min cheesecake så är receptet:

4 st ägg, 2 dl strösocker, 400 g philadelphiaost, 2 tsk vaniljsocker, 4 dl vispgrädde, 6 st digestivekex och 4 st dubbeldajm.

Smula kexen i botten på en smord form. Vispa äggulor med socker. Blanda ner ost och vaniljsocker. Vispa grädden och rör ner den i ostblandningen. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner dem i blandningen. Häll blandningen i formen och smula hackad dajm över. Sätt folie över och frys i minst 3 tim. Toppa med hallon eller andra färska bär.

Kraaaaaam aka

Lotta said...

Skönt att vara hemma och få bli ompysslade! Giller er lunch och goda bollar ;) Och jag ger dig eloge för kolan. Det är inte enkelt ( vet av egen erfarenhet ;)

Fint att flickorna mår bättre! Önskar god bättring.

Kram och trevlig helg!

Lotta

Jennie Bergius said...

Så härligt att bli ompysslad med god mat när man är sjuk :) Ungspannkaka är ju fantastiskt gott!
<3 Jennie

FABBY'S LIVING said...

Beautiful and the sweet-food is yummy! Enjoy the weekend.
FABBY

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...