Friday, 9 August 2013

Plockar i högar

Fredag och det regnar. Inga aktiviteter att köra barn till, ja förutom skolan och ett barnkalas på sena eftermiddagen. Flera timmar att "fördriva". Tog sats och gick in i mitt (vårt) arbetsrum och möttes av röra och högar överallt på varje ledig yta. Ni vet högar med saker som man SKA ta hand om, SENARE.
Så här ser det ut på min egna pysslbyrå där jag förvarar mina scrapbookinggrejer. Länge sedan de såg ljuset dock. Men ovanpå kan man lasta många saker som inte ska ligga framme så att säga.
På sybordet ligger skolbyxor som måste läggas upp före de använde. De har legat länge nu. Kanske behöver jag inte ens sy upp dem? Köpte också svarta jättesnygga kökshanddukar. Missade dock att läsa måttet, i storlek är de mer som små badlakan!! Så jag ska halvera dem och därmed få fyra stycken. Plus annat som ska lagar och sys.
Ur högen plcokade jag upp en härlig blid som äldsta dottern gjorde till morsdag i år och satte upp den på väggen. Genast kände jag mig "nyttig" och glad över att ha åstadkommit något i röran. 
Vår (min mans favvo) stora engelska läderfotölj bor numera här inne i arbetsrummet. Han tänkte att han skulle sitta här och hålla mig sällskap när jag "pysslar" i mitt arbetsrum. Jag har dock tagit över fotäljen och använder den som avlastningsyta till hans stora förtret.
Så nu plockar jag undan  (nej jag skriver ett blogginlägg om röran istället) delar av högarna, hänger upp barnkonst på väggen, dricker en kopp kaffe, bloggar och ska alldeles straxt sätta mig ner och avsluta mitt planerande inför morgondagens skoljobb. Det var ju egentligen därför som jag gick in här, för att jobba och fixa med planeringen inför morgondagen så att jag slipper sitta här i kväll. Snart så!

Tack för alla rara kommentarer på mitt förra inlägg om mina tavelramar. Jag har fortfarande inte bytt plats vid matbordet men jag tittar på dem väldigt ofta ändå. 

Ha en underbar fredag och skön helg!

Tjingeling!


11 comments:

Melody and M.E said...

Kan inte annat än le! Här blev det precis likadant igår när det regnade och åskade! Jag bestämde mig för att plocka i "ska göra högarna", men fastnade vid datorn och bloggvärlden! I dag lyser solen igen och högarna de får ligga kvar, för nu gäller det att ge sig ut och njuta av sensommarens ljuvliga dagar!
Kram
M:E

Lisa said...

Känner egen mig :) Skönt att höra fler som lever med dom där "ska göra" högarna.
Ha det bra
Kram

svart vitt och rött said...

Haha, det där känns igen :-) Gott att bara ta tag i sådant ibland och röja järnet! :-) Sååå fina tavlorna blev!!! Och jag kan tänka mig att det var gott med svenskt godis! Värt bilresan! Ha det riktigt gott!

Kia said...

Spelar ingen roll hur mycket man plockar, dessa högar försvinner aldrig! :)

Ja, snart dags. Om en vecka, fredag nästa vecka.

Ha en toppen helg!
Kram Kia

Villa Ell said...

Jag har också en det-tar-jag-sen hög och den växer väldigt fort!!! Ja letar man efter något viktigt så ligger det garanterat där i högen!!!
Trevlig helg

Kram Sandra

Anonymous said...

Hi hi ja högar har vi gott om härhemma ; ) Ha en underbar helg! Är godiset slut nu från Karamellkungen? Jag och Matias är inte gifta ännu! Den som spar hon har ; ) kram Sofia

Anette-Ljusa drömmar på landet said...

Jaaa du...känns bekant det där på ngt vis !!!! hi hi !

Kramen

tinajo said...

Sådana där "att göra SEDAN"-högar har jag också. :-)

Mycket annat & lite betong said...

Du är inte ensam om högarna ser jag på kommentarerna! Och jag känner också igen mig!
Så snyggt det blev med tavlorna. Och fina Gotlandsmotiv.

Kram Agneta

Bodil Brink Morse said...

Visst blir det så att man samlar på hög och det är så svårt att ta tag i det.
Hoppas ni har en fin helg.
Kram Bodil.

A House With A View said...

Åh de där högarna känner jag igen... :) Det tar emot att ta itu med, urk :)

Men du, vad jättefint det blev med tavlorna i förra inlägget, wow, superfint!

Kraaaaaam aka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...