Saturday 8 March 2014

Helggodis

Långhelg och extra ledigt är alltid härligt. Dessutom hade mina tjejer ledigt från skolan i torsdags och fredags, studiedag. Jag hade lovat dem att baka något, de fick själva välja och de fick varsin dag. Den yngsta valde mjuk pepparkaka och den äldsta gjorde Chocolat Chips Cookies med M & M med hallonsmak och i rosa ton. Riktigt gott blev det! Sedan passade jag på att fylla den nya frysen med brödbak och speciellt efterlängtade kanelbullar. Allt detta försöker jag att äta så lite som möjligt av men kände att jag var sugen på något till kaffet nu i helgen. Jag slog till på dessa små gobitar, chokladbollar med smak av lakrits.
 Receptet hittar du här, på denna fina blogg, Home 2 Tiny, där det finns en massa gott och fint att titta på samt mycket läsvart och kloka ord. Kika in om du inte redan har gjort det.
 Måste säga att de var ännu godare än de såg ut. Otroligt mäktiga så en räcker gott och väl till en kopp kaffe. Smaken av choklad och lakrits till kaffet är underbart gott. 

Långhelgen började lite blött men än dock varmt för att övergå i sol och fint väder. I morgon utlovas sol och blå himmel och vi funderar på att dra till stranden.

Trevlig helg mina vänner!



8 comments:

Anonymous said...

gahhhh ser galet gott ut : ) kram från din bloggvän i Hjo : ) Sofia

Fröken Tindra said...

Jösses, vad ni bakat!! Vad roligt! Jag tycker om att baka men gör det sällan för jag skall ju inte äta upp allt själv... Satt senast igår kväll och dreglade över mina nya bakböcker. Man blir ju sugen alltså.
Det där receptet på lakritspralinerna har jag tagit hand om sen tidigare men inte provat än.
Nu skall vi snart iväg och äta brunch. Vi skall fira en födelsedag i släkten. Så någon stor frukost blev det inte nu på morgonen... =0)
Hoppas att ni har/haft en bra dag!
Kram!

Eva said...

Ja, de där chokladbollarna är sååå goda! Har också testat det receptet några gånger... Mums, de väcker begär! Har också provat med aningen likör i eller med kaffe, istället för lakrits.
Kram Eva, Tinibelli

Home2tiny said...

Vad glad jag blir att du gillade dem, själv har jag alltid ett gäng i kylen så jag kan ta en till fikat. Mysigt att baka tillsammans o fylla frysen med godsaker. Tror minsann att det börjar bli dags att fylla på bullförrådet till killarna, de försvinner illa kvickt när de fikar......Kramisar Tina

tinajo said...

Ja, du vet ju att jag gillar bakverk med lakrits så dessa skulle gå hem! :-)

tinajo said...

Ja, du vet ju att jag gillar bakverk med lakrits så dessa skulle gå hem! :-)

Mycket annat & lite betong said...

Så mycket gott ni har bakat!
En sodastream har jag också. Använder den hela tiden. Den godaste drycken tycker jag.
Så skönt det låter med en dag på stranden.

Kram Agneta

Snäckskalsdalen. said...

Så härligt det låter, hoppas ni fick en fin dag på stranden och att ni fick med lite av allt det goda!
Agneta kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...