Monday 17 March 2014

En vanlig söndag

Tänk att det redan är måndag och att vi faktiskt redan har kväll hoss oss. Fast i går var det söndag och en skön och ganska slapp sådan. Men vissa små saker hann vi med, sådant som man inte gör allt för ofta ni vet.
Som att tvätta lamporna över köksbänken.
De har sett rätt trista ut en längre tid men jag har ändå tänkt att det är nog inte så farligt.....men oj!
Kolla in skillnaden. Nu bälnker det så fint i glaset och ljuset är också bättre. Om det tog tid...nej! Kanske 15-20 minuter att ta ner, tvätta och sätta upp igen.

Före!
Efter!
Passade på att rengöra fläkterna som sitter i badrummen och på toan.
Medan vi vuxna var upptagna med att städa så pysslades det förfullt av övriga familjen. Dagen innan hade vi äntligen lyckat komma över ett sett med så kallade Loom Bands, färgglada gummiband som man knyter armband utav. Jättepoppis och slutsålt överallt. Stora tjejen lyckades klura ut hur man gjorde och tillverkade sedan flera på löpande band till både sig och sin lillasyster.

Här visar lillasyster upp några kreationer. Fast idag har hon lärt sig att göra sina egna. Är man tillräckligt envis så går det fast man knapt fyllt 6 år ännu.
Ute var det värsta "aprilvädret ömsom sol och ömsom regn. Ganska behaglig temperatur men så fort jag tänkte att jag skulle gå ut så kom det en skur. 

En skön pysselsöndag fick vi med andra ord. 
Hur var din söndag?

Tjingeling!


24 comments:

Bodil said...

Vad fint det blev när du tvättat dem, vad duktig du är och fläktarna också, bra jobbat!
Såna där gummisnudd grejor är jätte populärt här också. Kul grej!
Idag ska jag med och hjälpa till i skolan för det är St. Patricks day, Irländsk helgdag.
Så massor av skoj för barnen idag.
Ha det gott!
Kram Bodil.

Villa Ell said...

Jag är som dig, varför gör man det inte bara! Sådana där uppgifter som hänger över en, tar ju oftast inte så långtid att åtgärda!
Så fina armband!

Här är det kallt kallt vinden viner och imorse åkte vinterjackan på igen!
Vi har haft kalas för Noah, ingen hockey på schemat heller så vi har nästan känt oss rastlösa hehe

Kram Sandra

Snäckskalsdalen. said...

Don't mention the war, höll jag på att säga, och jag menar så klart det här med att göra rent lampor! Och jag blir så glad att nån annan också behöver göra det och att det inte ständigt är bara jag....Du skulle se här, men det får bli en annan dag en annan vecka en annan månad.....
Vilka söta band! Och fina färger på gummibanden!
Agneta kram

Så Vitt Jag Vet said...

Så härligt med rena lampor... Vad pyssliga dina flickor är . Armbanden blev ju super fina!
Kraam
Sanne

Kia said...

Tänk att man drar sig för vissa sakar fast det går jätte snabbt att göra! Tar nästan mer tid att skjuta upp.

Kram Kia

Fröken Tindra said...

Ja, det blev ju viss skillnad! Det var ju bra att det blev av. =0)
Jag jobbade hemma lite igår. Annars blev väl inte så mycket gjort. Har jobbat här hemma idag också och skall göra så i morgon också. Lite lyxigt att inte behöva ta sig iväg ut. Men det gäller att ha disciplin!
Ha en fortsatt skön vecka!
Kram!

Charlie sa ... said...

Men visst är det så! Fix som gör sådan skillnad och som oftast inte tar så lång tid - varför låter man månader gå innan man tar tag i det? Hos oss är det iaf så. Ändring ska det bli ;)

Snyggt och rent blev det - jätteskillnad på era lampor.

Och lillasyster -så söt hon är! Vilka blå ögon, underbart.

KRAM!

Black Iris said...

Nu skäms jag nästan.. Det är säkert 1 år sedan vi köpte en ny flaska med kristallspray men den flaskan står orörd i skåpet,, Jag ska genast ställa fram den så att jag kommer ihåg att ta itu med det..
Jodå, du trodde rätt.. Jag har försökt mig på det här 5:2 ett tag och jag tycker att fastedagarna funkar utmärkt bara jag får vara ifred.. Jag valde att göra det på Måndagar och Torsdagar men flera av Torsdagarna har gubben kommit hem mitt på dagen för att jobba hemma. Då blir rutinerna störda och jag "syndar".
Nu har jag också haft en riktigt hemsk förkylning så mycket har blivit annorlunda för det,, Jag får helt enkelt börja om för som sagt så funkar fastedagarna om inget stör:)

Kram Maidi

Bokcafeetibyn said...

Hej Anette!
Perfekt med en pysseldag.Sådana dagar behövs ibland! Hos oss pysslas det mest utomhus nu. Mkt att göra i trädgården men jag älskar sådant arbete. Så avkopplande plus att man direkt se att det blir fint.
Önskar er en bra vecka!
Kram Anna

Maria - Wikers Liv said...

Här var det en toppen söndag med både slappartid, sytid och promenadtid ;)
Tack för kommentar om min blus! Nu har jag lagt upp en till ;) Det värmer mig :)
Vet du, jag tror inte alls du behöver oroa dig över flickornas klänningar. Du verkar så händig och pysslig, så det där fixar du galant! Men börja redan nu, det tycker jag! :) Lycka till, du visar väl oss, sen? :)
Sådan skillnad det blev på lamporna! Det där är sånt som man inte tänker på i första hand, att det blir så dammigt/flottigt.... ;)
Härligt att få undan en del städning!
Kram /Maria

Anonymous said...

Åhhh vilka duktiga tjejer. Kul att de också gillar Bamse, och att man kan få tidningen ända till Australien häftigt : ) kram Sofia

Anonymous said...

Åhhh vilka duktiga tjejer. Kul att de också gillar Bamse, och att man kan få tidningen ända till Australien häftigt : ) kram Sofia

Fröken L said...

Vad duktiga ni är. Och vilken skillnad det blev. Det är sådana där tråkiga saker som man gärna skjuter upp. Vilka fina armband som tjejerna har gjort!

Kram Linda

Min plats i solen said...

Så skönt att höra att det inte bara är här som saker skjuts upp och skygglapparna åker på. ;)Och vad skönt det är när man väl bestämmer sig att fixa de där småsakerna (som det ju så ofta är)som borde fixats långt tidigare. Och visst känner man sig också riktigt duktig? ;)

Så fina armband och vilken fiffig grej. Förstår att de säljer slut som smör. :)

Ta hand om dig vännen!

Kram Lotta

åse said...

Vilka super läckra lampor, pysseldagar behöver man ibland. Må gott Kram åse

HWIT BLOGG said...

Åh nu slog det mig att man kanske skulle ta sig en titt uppåt när man städar, puh, spindelnät på varenda lampa! Inte bra men ett BRA tips var det trots allt, nu vet jag vad jag ska göra i helgen hi hi...
Skönt med lite vårpyssel också, söt tjej du har!
Varmaste kramen från ett inte lika varmt Öland och Titti

Home2tiny said...

Sötaste lillasyster o härligt när man inte ger upp. Varför är det alltid så svårt att ta tag i de tristaste sakerna när det egentligen går ganska kvickt o slutresultatet blir så bra?? Har ett o annat dåligt samvete här hemma jag måste ta i tu med, får se kanske imorgon...Kramisar Tina

fianathome said...

Man blir tycker jag, alltid extra exalterad när något som varit smutsigt lyser rent igen. Precis som man ser det mer. Vi gjorde rent kristallkronor här. De dammar snabbt igen. Så söta band. När jag var liten flätade man plastband till nyckerringar och annat..Minns du?
kramelikram
Fia

tinajo said...

Vilket kul pyssel! :-) Åh ja, jag i alla fall vill ju gärna förtränga att lampor & sådant behöver tvättas..! :-)

A House With A View said...

Ja tänk att vissa saker blir riktiga surdegar att få till! Konstigt eftersom det oftast inte tar så långt tid att göra det man tänkt, hög igenkänningsfaktor där :) Jättefina lampor!! Och vilken sockersöt liten lillasyster :)

Många kramar aka

Nilla Q said...

Vilka snygga lampor! Och skillnad blev det:) Skönt när man får sånt där gjort. Tråkigt kanske, men man känner sig ju nöjd efteråt:)

Kram Pernilla

susanne said...

Oj vilken skillnad det blev! Och skönt är väl det, annars kan man ju känna att man kunde lagt tiden på annat... Spännande manick den där armbandsflätaren.

Hjem Kära Hjem/ Anna said...

Hej!!

Min söndag gick i förkylningens tecken o inte mindre än 2 filmer blev sedda c",)

Kul o hoppa in här hos dig nu o då o se hur ni har det där nere!

KLem Anna

Anonymous said...

Snyggt : ) kram från Hjo/Sofia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...