Thursday 22 May 2014

Redan helg!

Kom på i dag att i morgon är det ju nästan helg igen, jag vet att det är fredag men det känns ju nästan som helg. Jag som precis börjat återhämta mig från förra helgen och så är en ny här. Förra helgen var fullspäckad med händelser, stora och små men alla lika viktiga på sina sätt. 
  På fredagen firade min man och jag vår frjärde bröllopsdag, inte lätt en vardag även om det är en fredag. Mannen hade bytt ledig dag så vi gick på trevlig resturang och åt god lunch. Det var nämligen lite knepigt att gå ut på kvällen för som så oftast så krockar saker och ting!! Vår äldsta dotter skulle på övernattning i skolan.
Skolan barnen går på har ett "lägerprogram" där man gör lite olika saker i de olika årskurserna. För år 3 gäller en övernattning på skolan från fredagkväll till lördagmorgon. Gissa hur mycket de sov och hur pigg hon var nästa dag!!
 Dagen efter vår bröllopsdag fyllde minstingen hela 6 år. Det är stort det. Då får man bland annat paraply och blir jättelycklig och önskar sig regn hela dagen. Regn slapp vi dock när hon och jag begav oss till Svenska skolan och lämnade trött storasyster hemma med pappa. Det blev ett snabbt grattis i dörren när vi gav oss av och storasyster kom hem.
 Födelsedagen avslutades med tårta, Pavlova, hennes favorit ihop med farmor som kom och åt middag med oss.
Söndagen bjöd på barnklas av bästa sorten redan kl.10 på morgonen. Ordnat av en gymnastikförening där barnen kan leka under ledning i 2 timmar. Så välorganiserat och alla hade superkul och vi föräldrar behövde inte göra något alls. Bara fotografera och ta det lugnt. Här ses födelsedagsbarnet i full aktion.

Även här blev det tårta, glasstårta denna gång hade födelsedagsbarnet bestämt. 

Resten av söndagen tog vi det lugnt, det lektes med presenter och vi hjälpte till med att öppna alla konstiga paket som leksakerna sitter fast i. 

Som sagt så har jag precis återhämtat mig från allt bakande och planerande inför förra helgen och så är det dags igen. På söndag är det födelsedagsfika för släkten. Så det är beställt ytterligare en tårta och ett gäng cupcakes. Har snart bakat över 100 cup cakes den gågna veckan, många ägg blev det.

Så med detta önskar jag er alla en trevlig start på helgen i morgon fredag. Under tiden njut er torsdag. 

Tjingeling!


31 comments:

Villa Ell said...

Grattis på bröllopsdagen,de enkla sakerna är oftast det viktiga, som att ta en lunch på tu man hand..
och ett stort grattis till "lilla-stora" sexåringen...
Förstår att du har fullt upp med alla förberedelser... grymt skönt när man kan leja bort kalasen, det har blivit mer och mer så här i Sverige med! Även om det kostar lite mer så är det ibland skönt att slippa alla förberedelser och allt efteråt!
På söndag är det morsdag här, när firar ni i Australien eller du kanske får två :-)
Även sommar värmen har dykt upp det är härligt...

Må så gott och ha en trevlig helg
Kram Sandra

Bokcaféet i byn said...

Hej Anette!
Så härligt med såväl bröllopsdag som födelsedagsfirande! Så stor hon blivit er minsting! Vilket kul kalas! Fantastiskt bra idé!
Tack för hälsning hos mig, ja visst är det så att när tiden inte riktigt räcker till så får man hushålla med tiden och prioritera.
Det fantastiska vädret fortsätter här, ikväll middag på stranden. Ljuvligt!
Trevlig helg!
Kram Anna

Kia said...

Grattis till 6-åringen och grattis till er! Mycket att fira.
Helgerna går fort och de avlöser varandra. Våra helger är bokade fram till semestern efter midsommar. Behöver inte fundera på vad jag ska göra i alla fall!

Ha en toppen helg!
Kram Kia

tinajo said...

Grattis till allt det roliga som hänt & ska hända - själv har jag tagit det väldigt lugnt denna helg då det är tokintensivt på jobbet just nu..! :-)

http://tinajoathome.com/

Maria - Wikers Liv said...

Grattis till er alla i efterskott!
Ja, ni har verkligen fullt upp med trevligheter! =)
Ibland händer allt på en gång :)
Härliga bilder!
Läser din familj i Sverige (vet inte om du har syskon, men har ju sett din mamma på bloggen i alla fall) din blogg? Tänker att det måste vara kul för dem att se vad ni gör! :)
Min mamma bor ju i Dalarna, och jag vet att hon läser min blogg, samt att hon tycker det är så kul att "se" barnbarnen på Facebook ;) =)
kram och ha det gott!
/Maria

fianathome said...

Grattis till alla högtidsdagar ni firat av <3 Härliga bilder.
Här har varit host host..värmebölja några dagar och nu är det åter skönt väder. Jag blir så kass av värmen så det är skönt när det blir normaliserat.
Ha det så bra :)
kram
fia

Mycket annat & lite betong said...

Det var mycket på gång hos er! Grattis till era fyra år som gifta!
Och att fylla 6 år är ju en viktig händelse.
Nu avlöser helgerna varandra och vi har också mycket att hinna med. Sonen firar sin födelsedag i helgen. Men han blir 36...

Kram från Agneta

HWIT BLOGG said...

Grattis lite i efterskott till bröllopsdagen och jag läser att ni har mycket att fira och stå i! Härligt!
Jättefina bilder som vanligt och jag önskar dig en skön helg!
Kram Titti

Fröken Tindra said...

Jösses, vad du bakat och vad ni firat!! Grattis till bröllopsdag och födelsedag! Dottern såg nöjd ut med sin dag. Kul att läsa om allt ni hittar på.
Ha en fortsatt skön helg!
Kram!

Charlie sa ... said...

Å vad fina ni är!!

GRATTIS kära Anette till bröllopsdagen! Vacker bild!
Och att fylla 6 år är stort. Tiden rusar…vips är det sweet 16 :-)

Tack Anette för dina härliga hälsning. Blev jätteglad! Har just nu en kollega som är i Melbourne så nu vet jag att hon får ha en kofta eller jacka på sig! Ni går som sagt mot vinter och vi är snart mitt uppe i sommaren. Stockholm var ljuvligt! Det är inte bara att det blommar, utan dofterna och ljuden. Hade glömt koltrasten och hur mycket jag saknat just de där typiska sommarljuden. Vara nära familj och vänner….livet är enklare utan tidsskillnad och man kan vara spontan. Kändes fint!

Ha en skön fortsättning på helgen!

STOR KRAM!

Snäckskalsdalen. said...

Fullt upp där nere down under och stor gratulation till bröllopsdagen och födelsedagen. Och så mycket roligt ni har på gång! Det sprudlar av energi.
Agneta kram

Anonymous said...

Grattis på bröllopsdagen lite i efterskott : ) Vilka fina bilder på dig och din fauna familj : ) kram från Hjo/Sofia

Villa Ell said...

Kikar in och kollar om du försvunnit i den där tyghögen igen ;-)
Hoppas allt är bra!
Kram Sandra

Lisa said...

Grattis till er alla, ni har verkligen fullt upp, härligt tycker jag :) snygg bricka o ljuslyktor du har.
Ha en härlig helg
Kram

Black Iris said...

Så mycket trevligt firande ni haft då.. Er lilla 6-åring är så söt..

Kram Maidi

Bokcaféet i byn said...

Hej Anette!
Länge sedan ett inlägg hos dig nu! Hoppas allt bra med dig och familjen! Vi är nyss hemkomna från en mysig junivecka i England.
Sköt om dig!
Kram Anna

Bokcaféet i byn said...

Hej Anette!
Länge sedan ett inlägg hos dig nu! Hoppas allt bra med dig och familjen! Vi är nyss hemkomna från en mysig junivecka i England.
Sköt om dig!
Kram Anna

Charlie sa ... said...

…och Glad Midsommar!!

KRAM
Lotta

Maria - Wikers Liv said...

Hej vännen!
Tittar bara in för att höra om allt är bra med er? Länge sedan jag "såg" till dig här i cyberrymden...
Hoppas ni mår bra!
Kram/Maria

Vision By Mila said...

Ah, the little one is so cute!

Anonymous said...

Hej ville bara in och säga hej och säga att jag saknar dig på blogger! Hoppas du kommer tillbaka kram Sofia i Hjo

fianathome said...

Hej!
Jag saknar dig här på bloggen och undrar ju så klart hur du mår och har det. Jag hoppas innerligt att allt är väl hos dig.
stor varm kram
Fia

Maria - Wikers Liv said...

Hoppas allt är bra med dig och din familj. Att det inte hänt något som gjort att du inte synts till i bloggvärlden på så länge...
Saknar dina inlägg och trevliga hälsningar!
Kram/Maria

TIDSOPTIMISTEN said...

Grattis på bröllopsdagen i efterskott ;) Nu är jag igång igen och bloggar men du verkar ha paus, hoppas allt är bra iaf med dig och din familj på andra sidan jordklotet.

Kram Ullis

TIDSOPTIMISTEN said...

Grattis på bröllopsdagen i efterskott ;) Nu är jag igång igen och bloggar men du verkar ha paus, hoppas allt är bra iaf med dig och din familj på andra sidan jordklotet.

Kram Ullis

Snäckskalsdalen. said...

Hej från Snäckskalsdalen!
Hur har ni det? Saknar dig!
Agneta kram

A House With A View said...

Här är en till som saknar dig i cyberspace...

Många kramar aka <3 <3 <3

Maria - Wikers Liv said...

Ville bara sända en kram... Undrar om det hänt något?
/Maria

Maria - Wikers Liv said...

Har svårt att låta bli att tänka på dig... Undrar SÅ vad som hände? För att något hänt, det är jag nog rätt säker på nu...
Kram/Maria

property hunter said...

.Great looking web site. This has been quite helpful. Thank you so very much for this valuable information continue your web page and good luck, we at PROPERTY HUNTER shifted this service to a level much higher than the broker concept. So, Are you thinking of selling your home or your property for sale in the pearl qatar-zigzag - Lusail ?.
We’re here to help you!
Before you mark the final decision of selling your home and know its time. Know that real estate agencies will take care of your home to be listed in the market.But as a seller there are various things you need to consider to understand such as the processes and preparing your home to be sold successfully. We have wide varieties of options of off plan projects and ready residential and commercial properties. Ranging from Apartments; studios, penthouses, townhouses, lands, plots, villas, office spaces, showrooms, hotel apartments and suits, commercial buildings, residential build-ings, VIP towers and hotel projects. Contact Property Hunter Luxury Real Estate to learn more about how our team of real estate agents can assist you with further details. Contact us today to learn how our team of real estate pro-fessionals can cover your property needs and more!
You can see more details please visit our web site.
Property for sale
for sale 1 bedroom in Lusail City

Areej_Syr said...

The folklore of every culture is regarded as the historical storehouse in which people retain their predecessors' traditions, arts, pictures of social life, ideals, and values, in all calm and warlike circumstances, as well as joys and tragedies.
That is, by crystallizing it into songs and poetry that preserve its glory, or by passing it on via folk dances and dances.
Qatar is endowed with a genuine folk tradition down from the forefathers, which manifests itself in a number of ways, including the following:
Al-Ardah: This is a popular color in Qatar that is done only by males during weddings.
Al-Razif: It is a traditional dance form that is entirely unique to the Qatari people in all of its manifestations.
Where it is done jointly, young and old alike sign a contract and dress in traditional Qatari garb while wielding swords.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...